Extra Software

Zoekt u meer software voor uw PC, die u wel onder Windows had maar op Ubuntu niet aan de praat krijgt? Hieronder heb ik een lijstje samengesteld van veelgebruikte programma's die standaard helaas niet te downloaden zijn via het softwarecentrum!

Window's programma's

Window's programma's, bestanden die eindigen op '.exe' werken standaard niet onder Ubuntu. Gelukkig is er software waarmee veel programma's toch werken. Deze software heet Wine, en wordt gemaakt, onderhouden en constant verbeterd door honderden vrijwilligers. Deze software is wel gewoon gratis te downloaden via het softwarecentrum. Let wel dat deze software niet alle programma's vlekkeloos draait, voor een lijst met bekende programma's en of ze werken of niet kunt u hier kijken.
Nadat u Wine heeft geïnstalleerd kunt u met de rechtermuisknop op het .exe bestand klikken, en vervolgens op openen met Wine. Met een beetje geluk werkt het programma dan wel!

Spotify

Spotify kan niet zomaar worden gevonden in het softwarecentrum, maar het werkt gelukkig wel onder Ubuntu! U moet echter een aantal stappen volgen, die staan beschreven op de website van Spotify. Open een terminalvenster via de dash, en voer vervolgens de stappen uit die hier staan beschreven. Vervolgens kunt u Spotify ook gewoon vinden in de dash, en updates worden in de toekomst automatisch geïnstalleerd!

Steam

Als je wel eens games speelt heb je vast ook gehoord van Steam, of misschien zelfs wel SteamOS, wat een Linux distributie is! Om Steam de eerste keer te starten moet je naar de website van Steam gaan en daar het installatiebestand downloaden. Klik erop, en installeer het via het softwarecentrum. Als je vervolgens Steam uitvoert downloadt het programma zelf de rest van de benodigdheden, en updaten gaat voortaan ook automatisch!

Netflix

Momenteel werkt Netflix nog niet op de standaard browser van Ubuntu, namelijk Firefox. Dit is gelukkig relatief eenvoudig op te lossen door Google Chrome te installeren. De link naar Google Chrome staat hieronder.

Google Chrome

Een alternatieve browser voor Firefox, gemaakt door Google. U kunt het /a> hier downloaden, selecteer .deb voo Debian/Ubuntu.

Google Earth

Bekijk de hele wereld, de maan en de planeet Mars vanuit je luie stoel! Hier te downloaden.
> Zo te installeren: Open de map waar u het bestand naar toe gedownload heeft. Klik met de rechtermuisknop op GoogleEarthLinux.bin. Kies voor 'Met andere toepassing openen...'. Druk op het pijlte bij 'Gebruik een aangepaste opdracht'. Typ 'sh' en druk op 'OK'. Tip: Gebruik 'gksudo sh' in plaats van 'sh' om Google Earth voor meerdere gebruikers te installeren.

Mis je nog software, of weet je zelf nog een handig programma? Zet een reactie in het gastenboek!